Hytter

Hyttefelt

Om oss

Kontakt

 

Lavere energiforbruk med ny hytte

Det har skjedd mye på hyttefronten de siste årene med tanke på krav til byggemetoder, materialstandard og fremtidsrettede energiløsninger. Hyttedrømmen er derfor fortsatt mulig å realisere – uten at du behøver å ha hjertet i halsen hver gang strømregningen kommer.

Energieffektiv isolasjon med TEK17

Kalde gufs fra gulvet, kjølig trekk fra vinduene og istapper langs takrennene hører fortidens hytter til. I dag bygges nye hytter etter TEK17-kravene til isolasjon og u-verdier i vegger, gulv, tak, vinduer og dører. Det betyr at nybygde hytter har energieffektive isolasjonsløsninger som gir deg et bedre inneklima, og ikke minst god varmeøkonomi. I våre Lende-hytter har vi i tillegg valgt å ikke bare isolere yttervegger, men også innerveggene i oppholdsrommene – et ytterligere tiltak for å holde energiforbruket så effektivt og lavt som mulig.

Trelagsvinduer gir lavt varmetap

Visste du at eldre vinduer står for store deler av varmetapet på en hytte? Lende-hyttene har derfor valgt å gå for de mest energieffektive vinduene på markedet med tre lag glass og lav u-verdi. Trelagsvinduer holder godt på varmen inne i hytta og slipper inn minimalt med kulde, som igjen gir deg et hyggeligere beløp på strømregningen.

Smart oppvarming med varmepumpe

Oppvarming er som regel den dyreste posten på strømregningen. Heldigvis finnes det flere gode og kostnadsbesparende alternativer til tradisjonell elektrisk oppvarming. Varmepumpe er en av dem. Fordelene med en varmepumpe er den er miljøvennlig fordi den bruker mindre energi på å hente fornybar luft fra omgivelsene utenfor, enn energien du får igjen i form av varme inne i hytta. I tillegg sørger en varmepumpe for behagelig temperatur og godt inneklima.

Alle våre Lende-hytter leveres med opplegg for varmepumpe. I tillegg tilbyr vi smart varmestyring fra Sikom som en tilvalgløsning. Med Sikom-varmestyring har du funksjoner som «Ring hytta varm» som også tar hensyn til timespris og effekt under oppvarming.